חזרנו.
הפעם נלמד מהו צמח הליקוריץ ומהו הגלברידין.
צמח הליקוריץ הגיע אלינו ממצרים העתיקה והוא פופולרי מאוד בציבור עד היום.
עקב מתיקותו, נעשה בו שימוש נרחב במזון (במיוחד במעדנים) ובמוצרי טבק.
הליקוריץ, הידוע גם בשם שוש קירח, הינו צמח רב-שנתי עשבוני, בעל קנה-שורש עבה ומסועף.
במחקרים שנערכו נמצא כי צריכה של מיצוי שורש הליקוריץ, ממנו הופק מינון משמעותי של "גלברידין" אנטי אוקסידנט ממשפחת הפוליפנולים:
מורידה ב-55% את רמת החמצון של הLDL, המכונה הכולסטרול "הרע" ומורידה את רמתו הכללית ב-9%.
בנוסף, צריכתו מפחיתה את לחץ הדם ב-10% ואף מעלה את התנגדות הדם לחמצון ב-19 אחוזים.
שינויים אלו עשויים להפחית את הסיכון למחלות שונות כמו טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי ועוד.
מה שבאמת חשוב להבין הוא שלא בכל תוסף תזונה המבוסס על שורש צמח הליקוריץ נמצא את נוגד החמצון גלברידין או שרמתו לא תהיה זהה בכולם.
לכן, תמיד נעדיף את התוסף בו רמת הגלברידין היא הגבוהה ביותר, אחרת אנחנו עלולים לפספס את היתרונות שהטבע מציע לנו.
יקר ומורכב יותר להפיק גלברידין בכמות כה משמעותית מהשורש! וזו הסיבה שקיימים הבדלים משמעותיים במחירי המוצרים ובאיכותם.
לכן, כאשר אתם מחפשים תוסף ליקוריץ – וודאו שהוא מכיל את רמת הגלברידין הגבוהה ביותר.
בסרטון הבא נדבר על הגלציריזין הקיים בצמח ומדוע הוא עלול להיות מסוכן עבורך.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0891584997000890
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0899900701007535